Högräntekonton

Ett högräntekonto är ett sparkonto som ger dig en ovanligt hög sparränta, men hur hög ränta du får beror även på om högräntekontot omfattas av insättningsgarantin eller inte och om sparkontot har en fast eller rörlig ränta.  Vi på högstasparränta.se tänkte nu visa dig vilka olika sorters högräntekonton som finns och rankar dem efter hur hög sparränta man får. Vi börjar med det högräntekonto som ger dig högst sparränta.

1. Fasträntekonto utan insättningsgaranti

Den högsta sparräntan får du på ett fasträntekonto som inte omfattas av insättningsgarantin om du binder pengarna på kontot så länge som möjligt, det vill säga i tre år. Även en så pass kort bindningstid som 3 – 12 månader ger dig en riktigt hög sparränta på ett sådant här fasträntekonto.

Nu kanske du tycker att det verkar vanskligt att spara på ett högräntekonto som inte omfattas av insättningsgarantin, men faktum är att de banker du hittar här på högstasparränta.se är mycket stabila företag som även har en lukrativ utlåningsverksamhet som ger stabilitet i dåliga tider.

2. Högräntekonto med rörlig ränta utan insättningsgaranti

Den näst högsta räntan du kan få hittar du på ett högräntekonto utan insättningsgaranti som har en rörlig ränta. Dessa högräntekonton lämpar sig för dig som vill månadsspara och som samtidigt vill få en sparränta som är bra mycket högre än vad de vanliga bankernas fasträntekonton ger dig.

3. Fasträntekonto med insättningsgaranti

Om du är den riktigt trygga typen som vill att ditt högräntekonto ska skyddas av insättningsgarantin kan du ändå få en riktigt fin sparränta om du sparar på ett fasträntekonto och låser dina pengar där i 2 – 5 år.

4. Rörlig sparränta med insättningsgaranti

Även om ett högräntekonto med insättningsgaranti ger dig en lägre sparränta än ovanstående sparkonton får du ändå en högre sparränta än vad du skulle få om du sparade på en vanlig bank. Och då kan du ändå ta ut och sätta in precis så mycket pengar du vill, hur ofta som helst.