Öppna högräntekonto

Det finns inget enklare än att öppna ett högräntekonto. Du behöver inte ge dig iväg till en bank och böka och stöka med en massa papper utan kan göra det direkt på nätet helt utan krångel.

Så öppnar du ett högräntekonto

  1. Välj ut en bank eller ett kreditbolag som har ett sparkonto ger dig en riktigt hög sparränta. Sådana högräntekonton hittar du på högstasparränta.se, det är bara att klicka på ”läs mer” så får du all info du behöver om de olika sparkontona.
  2. Välj ut det sparkonto som passar dig bäst. Om du vill ha möjlighet att ta ut och sätta in pengar precis när du vill ska du välja ett sparkonto som har en rörlig sparränta och som tillåter fria uttag. Om du kan tänka dig att binda dina pengar på sparkontot under en lite längre tid ska du välja ett fasträntekonto för där får du den allra högsta sparräntan.
  3. När du har bestämt dig för vilket sparkonto du ska öppna fyller du bara i dina personuppgifter och signerar sedan din ansökan med e-leg. Om du inte har ett e-leg fixar du det enkelt på din internetbank. Normalt behöver man inte ens signera några papper för att öppna ett högräntekonto utan det räcker med e-leg.
  4. Ofta måste man ange sitt nuvarande bankkontonummer så att man enkelt kan föra över pengar till sparkontot, till exempel via autogiro.
  5. För över pengar! När din ansökan är godkänd är det bara att börja spara på ditt nya sparkonto. Observera att inte ens betalningsanmärkningar brukar vara något hinder för att få öppna ett högräntekonto, det är bara om du vill låna pengar som betalningsanmärkningarna kan ställa till det för dig.